Xoom
  • Home (current)
  • Covid-19 Advisory
  • About Us
    • Vision, Mission & Core Values
    • Medical Board
    • The Team
    • Our Authorised Partner Pharmacies
    • Our Awards
  • Our Services
    • For Pharmacy
    • For Corporates
    • For Men's Sexual Health - DOC2MEN
    • Vaccination
    • COVID-19 HOME CARE PLAN
    • Diabetes Management
    • Virtual HIV/STD Clinic
  • MEDIA CENTRE
    • PRESS RELEASE
    • MEDIA KIT
    • NEWSROOM
  • Health Tips
  • ePharmacyNew!
    • Malaysia

Newsroom

  • Home
  • Newsroom
  • [UtusanTV] Foodpanda, DOC2US jalin kerjasama lancar Program Saringan Kesihatan untuk rakan penghantaran

Foodpanda, DOC2US jalin kerjasama lancar Program Saringan Kesihatan untuk rakan penghantaran

 

FOODPANDA mengambil inisiatif untuk menyediakan pemeriksaan kesihatan buat rakan penghantaran foodpanda secara percuma dengan kerjasama penyedia perkhidmatan e-preskripsi pertama Malaysia, DOC2US.

Pengarah Operasi Foodpanda, Kalvin Chan berkata, program yang merangkumi seluruh negara itu akan dilancarkan secara berperingkat bermula bulan ini.

Jelasnya, program tersebut akan melibatkan lebih 3,000 rakan penghantaran di Pulau Pinang dan Johor.

 

“Matlamat kami adalah untuk menggalakkan mereka untuk mengutamakan kesihatan pada masa hadapan. 

“Kami berharap untuk melanjutkan program ini kepada lebih banyak rakan penghantaran pada bulan-bulan akan datang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Baca artikel berkaitan: Haji: TH sedia perkhidmatan kesihatan, doktor pakar di Madinah

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bersama DOC2US, Dr Raymodn Choy berkata, foodpanda dan DOC2US berkongsi visi yang sejajar dalam mengutamakan kesihatan dan kesejahteraan rakan penghantaran yang beroperasi di barisan hadapan.

Katanya, kerjasama itu bertujuan untuk menggalakkan tenaga kerja Malaysia mengamalkan pemantauan kesihatan dengan lebih dekat.

“Kami gembira untuk menunjukkan kepada rakan penghantaran bahawa mereka dijaga dari segi penjagaan kesihatan pada setiap masa. 

“Rakan penghantaran telah menjadi bahagian penting dalam sektor makanan dan minuman Malaysia semasa perintah kawalan pergerakan dan wabak Covid-19. 

“Malah pada hari ini, ketika Malaysia sedang beralih ke fasa endemik, wira-wira masyarakat yang tidak didendang ini kekal berkhidmat melalui suka dan duka,” katanya.

Source: UtusanTV

Tags :

  • Program Saringan Kesihatan |
  • foodpanda |
  • kerjasama

Share :

Written by

DOC2US

Latest News

AI-Powered Drug Pricing Tool To Help GP Clinics Navigate Transparency, Itemised Billing

KUALA LUMPUR, May 26 — T...

May 26, 2025

Celebrating 2 Million Electronic Prescriptions Milestone at DOC2US!

Celebrating 2 Million Electron...

Dec 12, 2023

DOC2US, University of Malaya & Taylor’s University Achieve Milestone Publication in Sage Journals

DOC2US, University of Malaya &...

Nov 24, 2023

Haier Teams Up with DOC2US and AIA to Prioritise Employee Health

Haier Teams Up with DOC2US and...

Nov 23, 2023

DOC2US Backs Gentari's Employee Wellbeing Initiative

DOC2US Backs Gentari's Employe...

Nov 15, 2023

Citibank Collaborates With DOC2US for On-Site Flu Vaccination & Health Screening

Citibank Collaborates With DOC...

Nov 06, 2023

Introducing DOC2US, Your Trusted Online Doctor. With its name synonymous to “talk to us”, DOC2US is a mobile application that allows you to talk to a doctor or any healthcare professionals via text chat at any time and from anywhere.

USEFUL LINKS

  • Home
  • About Us
  • For Pharmacy
  • Health Tips
  • Feedback
  • Fun Facts
  • Contact Us
  • FAQ
  • Privacy Policy
  • Terms
  • Telemedicine Policy
  • Medicine e-Prescription SOP

SITEMAP

Copyright © 2025 HEYDOC INTERNATIONAL SDN. BHD. (1141230-T) - ALL RIGHTS RESERVED  |   Powered by etc web design